Merhabalar bugün sizlere wordpress tema sıfırlama sorunundan bahsetmek istiyorum.
WordPress kullanan sitelerde bazı zaman çok can sıkıcı durumlar ile karşılaşabiliyorsunuz bunlardan birtanesi ise kullandığınız temada css dosyalarında değişiklik yaptıktan sonra options kısmından herhangi bir ayar değiştirdikten sonra, css dosyalarınız tamamı ile sıfırlanıyor.
Bu sorunu genelde CherryFramework kullandığınız temalarda yaşanmaktadır. Eğer bu tarz framework kullanan temalarınız var ise yapamnız gereken aslında basit bir işlem bulunmaktadır. FTP erişim izniniz var ise izleyeceğiniz yol şu olacaktır
[code]
wp-content > theme > Cherryframework > functions.php
[/code]
dosyanızı açtıktan sonra bulmanız gereken satır ise
[code]<br data-mce-bogus="1">
if ( CURRENT_THEME == ‘cherry’ ) {
[/code]
şeklinde başlıyor. Sizin burada yapacağınız işlem ise
[code]
if(false)
{
if ( CURRENT_THEME == ‘cherry’ ) {
$bootstrapInput = PARENT_DIR .’/less/bootstrap.less’;
$themeInput = PARENT_DIR .’/less/style.less’;
} else {
$bootstrapInput = CHILD_DIR .’/bootstrap/less/bootstrap.less’;
$themeInput = CHILD_DIR .’/style.less’;
}
$cacheFile1 = $bootstrapInput.".cache";
$cacheFile2 = $themeInput.".cache";
if (file_exists($cacheFile1)) unlink($cacheFile1);
if (file_exists($cacheFile2)) unlink($cacheFile2);
}
[/code]
almak olacaktır. Artık yaptığınız değişikliklerden sonra .css dosyalarınız hiç bir şekilde sıfırlanmayacaktır.
Bunun yaptığınızda veya bu kodları bulamaz iseniz tema dosyanızı paylaşırsanız veya mail atarsanız gerekli ayarların nasıl yapıldığı konusunda sizlere kısa bir bilgi verebilirim. Konu anlatımının sonunda anlatmak istediğim wordpress tema sıfırlama nasıl yapılmaktadır.
Kolay gelsin..
Bilmeyenler için wordpress nedir ? :
WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz.
WordPress açık kaynaklı bir yazılım olduğu için dünyanın her yerinden isteyen herkesin katkıda bulunmasına açıktır; “created by and for the community” denir, yani topluluk tarafından ve yine topluluk için geliştirilmekte ve desteklenmektedir. Bu şekilde her geçen gün daha da kullanışlı ve sağlam bir sistem haline gelmektedir.
WordPress’i tanımak, kurmak ve kullanmak istiyorsanız resmi sitesi WordPress.org‘u ve şu an bulunduğunuz WordPress Türkiye‘yi biraz araştırın; İngilizce belgeler için Codex‘e, Türkçe belgeler için WordPress Belgeleri sayfalarımıza ve hazırladığımız WordPress Rehberi’ne bakın. Belgelerde veya diğer kaynakları kullanarak çözemediğiniz sorunlar varsa veya söylemek istediğiniz başka bir şey varsa forumlarda paylaşmaktan çekinmeyin!
Merhaba hocam Cherry Framework gibi tavsiye edeceginiz islevsel ucretsiz Frameworkler var mi?
Envato’da kendi framework geliştirmesini yapmaktaydı, inceleyebilirsiniz.