Merhabalar bugün sizlere kullanmakta olduğunuz opencart müşterilerin sipariş raporu kodunu paylaşıcam. Opencart 2.0.1 versiyonu üzerinde yazdığım bu kod’u eklenti olarak yazmak yerine hazır şekilde paylaşayım istedim.
Gereklimidir?
Opencart üzerindeki tüm müşterilerinizin vermiş olduğu siparişlerin toplam adetini görebilmenizi yaramaktadır, ilk ne zaman sipariş verildi, en son ne zaman sipariş verdi. Toplam sipariş adeti ve toplam sizden yaptığı alışveriş tutarını rapor olarak alabilmektesiniz.
Opencart üzerindeki tüm müşterilerinizin vermiş olduğu siparişlerin toplam adetini görebilmenizi yaramaktadır, ilk ne zaman sipariş verildi, en son ne zaman sipariş verdi. Toplam sipariş adeti ve toplam sizden yaptığı alışveriş tutarını rapor olarak alabilmektesiniz.
Kod Bloğu
Alt kısımdaki kodu dilerseniz admin klasöründe controller altında dilediğiniz klasörün altına bir class açarak kullanabilir veya hazır class’lardan birine ekleyerek kullanabilmektesiniz.
$sql = "SELECT oco.customer_id,(select concat(firstname,' ',lastname) from oc_customer WHERE oc_customer.customer_id = oco.customer_id ) as musteri,(select telephone from oc_customer WHERE oc_customer.customer_id = oco.customer_id ) as telefon,(select email from oc_customer WHERE oc_customer.customer_id = oco.customer_id ) as email,count(oco.order_id) as siparis,oco.firstname,sum(total) as toplam,min(oco.date_added) as ilk_siparis,max(oco.date_added) as son_siparis FROM `oc_order` as oco where oco.customer_id <>0 GROUP by oco.customer_id order by siparis DESC"; $qry = $this->db->query($sql); $table = "<table>"; $table .= "<tr>"; $table .= "<th> Müşteri </th>"; $table .= "<th> Telefon</th>"; $table .= "<th>Email</th>"; $table .= "<th>Sipariş Sayısı</th>"; $table .= "<th>Sipariş Adı</th>"; $table .= "<th>Toplam</th>"; $table .= "<th>İlk Sipariş</th>"; $table .= "<th>Son Sipariş</th>"; $table .= "</tr>"; foreach ($qry->rows as $key => $val) { $table .= "<tr>"; $table .= "<td><a href='https://www.hepsimedikal.com.tr/admin/index.php?route=sale/order&token=".$this->session->data['token']."&filter_customer=".$val['musteri']."' target='_blank'>" . $val['musteri'] . "</a></td>"; $table .= "<td>" . $val['telefon'] . "</td>"; $table .= "<td>" . $val['email'] . "</td>"; $table .= "<td>" . $val['siparis'] . "</td>"; $table .= "<td>" . $val['firstname'] . "</td>"; $table .= "<td>" . number_format($val['toplam'], 2, ',', '.') . "</td>"; $table .= "<td>" . $val['ilk_siparis'] . "</td>"; $table .= "<td>" . $val['son_siparis'] . "</td>"; $table .= "</tr>"; } $table .= "</table>"; echo $table;
Yukarıdaki kod bloğunu kullandıktan sonra size aşağıdaki gibi örnek bir çıktı verecektir, dilerseniz bunu kendinize göre revize edebilir, süsleyebilir template çıktı sağlayarak istediğiniz hale getirebilirsiniz.

Bunların Opencart Müşterilerin Sipariş Raporuharicinde yazılan kod ile alakalı olarak bir hata alırsanız, hata kısmını burada paylaşarak size yardımcı olmaya çalışırım.
Opencart Nedir ?
OpenCart, temeli 2005 yılına dayanan ve ilk olarak Mayıs 2006′ da Sourceforge.net’ de yayınlanan OpenCart v0.3 versiyonu ile internet dünyasına “Merhaba!” diyen bir e-ticaret yazılımı ve platformudur. Yönetim paneli ile birden fazla çevrimiçi mağazayı yönetebilen, kullanımı kolay, güçlü, açık kaynak kodlu (Opensource) yapısı ile günümüzün en çok tercih edilen çevrimiçi e-ticaret yazılımlarından birisi konumundadır. Gelişkin yönetim paneli sayesinde, sadece formları doldurup, “Kaydet” e basarak mağazanızı ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirmek mümkün olup, kurmuş olduğunuz mağazanız için -kolayca ulaşabileceğiniz- profesyonelce yazılmış birçok eklentiye sahip bulunmaktadır. Bir “OpenCart mağazası” kurulumdan hemen sonra sipariş almaya hazır olabilir. devamı