Merhabalar bugün sizler için basit ama keyifli bir işlem olan Linux windows usb iso yazdırma olayından bahsedeceğim. Kimimiz için bu iş işkence haline gelebiliyor gidip windows bir makina bulup rufus ile yazdırma işlemi yaparken kimimiz manuel diskpart formatlayıp manuel kurulum yapabiliyor. Benim size anlatacağım işlem ise winusb tool’u.
Nedir bu winusb?
Linux üzerinde çalışan ve exe olmaksızın elinizdeki iso kalıplarını ister terminal isterseniz gui arayüz ile usb bellkelerinize yazabileceğiniz bir tool. Opensource olması ise çok ayrı bir güzel hali bence. Kaynak sitesine ise buradan erişebilirsiniz.
Nasıl çalışır?
gui arayüzü basit çalıştır iso kalıbını seç alt kısımda usb belleğini seç ve başlat standart bir işlem sırası ama benim sevdiğim yöntem ise terminal kısmı 🙂
Terminal yönteminde ise bana tatlı gelen yazma ve işlem process görünümü.
[code]
sudo winusb –install /home/developer/Windows_8.1_Pro_X64.iso /dev/sdb1
işlem gayet açıklayıcı aslında sudo winusb –install "isopath" "usb disk path"
[/code]
yukarıdaki kod ile rahat bir şekilde terminal üzerinden usb belleğinize iso dosya yazma işleminizi yapmış oluyorsunuz.