You are currently viewing Linux ssh bağlantısını masa üstüne kısa yol olarak ekleme

Linux ssh bağlantısını masa üstüne kısa yol olarak ekleme

Merhabalar bugün günlerden Linux :). Sizlere bugün kısaca Linux ssh bağlantısını masa üstüne kısa yol olarak ekleme nasıl olur onu anlatmak isterim.

Ne işe yarar ?

Normal şartlarda terminale girip kullanıcı bilgileri [email protected] vs. gibi bilgilerini girip bağlanmak yerine kısa yol ekleyip hızlı bir şekilde bağlanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır ?

Başlıktan da anlaşıldığı gibi Linux ssh bağlantısını masa üstüne kısa yol olarak ekleme işlemini kod olarak yazalım :).

Terminal açalım 
~/Desktop touchssh_kısa_yol.desktop 
nano touch ssh_kısa_yol.desktop 
[Desktop Entry] 
Name=Minticity_SSH 
Comment=launch ssh session
Exec=gnome-terminal -e 'ssh -X root@ipadresi' 
Icon=path 
Terminal=true 
Type=Application 
Categories=Application;

ctrl+x yapıp kayıt edelim. Burada ssh portunuz 22 değil ise -p yazarak kullandığınız portu yazabilirsiniz.

Bu işlemlerin ardından Linux ssh bağlantısını masa üstüne kısa yol olarak ekleme yapmış oluyoruz ve hızlı bir şekilde bağlanmış oluyoruz.

SSH nedir?

SSH nedir? SSH, veya Secure Shell, kullanıcılara sunucularını internet üzerinden kontrol etmesini ve düzenlemesini sağlayan uzak yönetim protokolüdür. SSH, şifrelenmemiş Telnet için güvenli bir yedek olarak oluşturuldu. SSH, şifreleme tekniğini kullanarak uzaktaki sunucuya giden & uzaktaki sunucudan gelen tüm iletişimlerin şifrelendiğinden emin olur. Uzak bir kullanıcının kimliğini doğrulamak, istemciden ana bilgisayara girişleri aktarmak ve çıktıyı istemciye geri göndermek için bir mekanizma sağlar.

Aşağıdaki figür tipik bir SSH penceresini gösterir. Linux ve macOS kullanıcıları işletim sistemlerindeki terminal penceresi ile uzak sunucularına SSH bağlantısı kurabilirler. Windows kullanıcıları SSH bağlantısı kurmak için Putty gibi SSH istemcilerden faydalanabilir. SSH ile uzaktaki bilgisayarda sanki fiziksel olarak bağlıymışsınız gibi shell komutları çalıştırabilirsiniz.

kurtitasarim

‘’İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras" diye tanımlanır tutku. Yaptığın işi sevmek yerine, sevdiğin işi yap mottosu da benim tutku tanımım. Kod yazmak bir yana, o kodun sistem üzerindeki hareketlerini, farklı cihazlar ile etkileşimini, o noktalarda oluşan sıkıntıları görmek, çözmek ve bunu yaparken diğer kişilere yol göstermek işimin en zevkli yanı. Bu sebeple önce tutku ile yapılan iş, sonra maddiyat..

Bir cevap yazın