GNOME Settings Daemon 3.6 ile birlikte) GNOME Kontrol Merkezi 3.6 sonunda Ubuntu 12.10 için GNOME 3 KİK haline getirmiştir. Bu gerçekten tam bir GNOME 3.6 deneyimini elde etmek için Ubuntu 12.10 kullanıcıları için eksik olan son parça oldu. İşte Ubuntu 12.10 kullanıcıları (3.4.2) için kullanılabilir önceki sürüme göre GNOME Control Center 3.6 (KİK sürüm 3.6.3 olduğu) yeni neler var:
- Arka plan: yeni tasarım (Unity kullanılan kadar eski biridir, aşağıya bakınız)
- Fare ve Touchpad: yeni tasarım
- Fare ve Touchpad: yeni test alanı
- Fare ve Touchpad: touchpad için (“parmaklarına İçerik sopa”) ilave doğal kaydırma seçeneği
- Ses: Donanım sayfayı kaldırın ve giriş ve çıkış sayfaları doğrudan farklı konnektörleri sunuyoruz
- Klavye: kısayolları sekmesine ortak klavye düzeni ilgili seçenekler ekle
- Ağ: Wi-Fi sayfa düzeni geliştirin
- Ağ: Kablosuz panelini Böl
- Ağ: bilgilerini paneline şebeke gücü ekle
- Wacom: “anahtarı” monitör kısayol desteği eklemek
- Yazıcılar: Yeniden tasarlanan “yeni yazıcı” iletişim
- Yeni seçeneği GNOME Shell kilit ekranında bildirimlerini göstermek
- Eski Görünüm paneli (bu eski plan bölmesini, Unity ayarları vb dahil) şimdi sadece Birlik altında görüntülenen ve ayrı bir paket olarak geliyor
- Pek çok diğer değişiklikler
ubuntu 14 GNOME Control Center 3.6.3
Ubuntu 12.10 son kararlı GNOME Control Center 3.6.3 yükseltmek için, GNOME 3 PPA (KİK ayrıca son 3.6.x sürümüne vb Nautilus, Totem, yükseltme olacaktır) eklemek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
[php] sudo add-apt-depo PPA: gnome3-team/gnome3 [/php]
GNOME KONTROL GNOME 3 KİK MEVCUT CENTER 3.6 [UBUNTU 12.10]
GNOME (İngilizce: GNU Network Object Model Environment, Türkçe: GNU Ağ Nesne Modeli Ortamı), açık kaynak kodlu, özgür masaüstü ortamı. GNU Tasarısı’na bağlı GNOME Projesi topluluğunca geliştirilmekte olan GNOME, Unix ve BSD tabanlı birçok işletim sistemine kurulabilmektedir.
Ağustos 1997’de Richard Stallman’ın özgür yazılım öğelerini tam olarak taşıyan bir masaüstü ortamı arayışları doğrultusunda Miguel de Icaza ve Federico Menatarafından, o sıralar özgür yazılım olmayan QT kütüphanesini kullanan KDE’ ye bir başka seçenek olması için geliştirilmeye başlanmış ve günümüzde de KDE ile birlikte en popüler Unix masaüstü ortamı olmuştur. GIMP Toolkit (GTK+) ve kendine ait GNOME kütüphaneleri kullanılarak geliştirilmektedir. Yalnızca kişisel bilgisayarlar için değil, taşınabilir ortamlar için de yavaş yavaş yer edinmeye başlamış ve Nokia’nın ağ (web) tablet ürünleri için kullanıcı arabirimi ortamı olarak kullanılmaktadır. GMEA ile bu platform OpenMoko ve Intel MID ve diğer taşınabilir aygıtlarına da taşınmaktadır. GNOME 3.20 sürümünden itibaren her biri en az %80 oranında tercüme edilmiş 38’den fazla dili desteklemektedir.