You are currently viewing Laravel Socket db connection laravel env üzerinden okuma

Laravel Socket db connection laravel env üzerinden okuma

Merhabalar, uzun süredir yazı paylaşmadığımı gördüm ve ardından laravel kullanıp node + socket işlemleri yapanlar için laravel .env nasıl okunur maneul düzenleme yapmadan bağlantılar tanımlanır anlatmak istedim. Bugünkü konumuz başlıkta da yazdığım gibi Laravel Socket db connection laravel env üzerinden okuma.

Ne işimize yarayacakki ?

Bu işlem ne işimize yarayacak diyenler olabilir, elbette işinize yarayacaktır. Yazılımcıların bazıları projeyi geliştirme aşamasında kendisinden sonra gelecek insanları düşünmemezlik edebiliyor, yada database ile ilgili bilgileri güncelleme işlemlerinden sonra socket bağlantılarını ” benim gibi 🙂 ” güncellemeyi unutabiliyor. Bu tarz durumlarda socket bağlantılarınız olmadığı için bu servis üzerinde çalışan işlemleriniz otomatik olarak yanıt vermeyecek duruma gelebiliyor.

Bu durumların önüne geçmek için bunu kullanmanız kesinlikle sağlıklı olacaktır.

Nedir bu olay ?

node’nin bir eklentisi olan dotenv kütüphanesini kurarak laravel .env dosyasını rahat bir şekilde okuma işlemini sağlayabiliyorsunuz. Bence gayet güzel elbette js ile read işlemleri yapabilirsiniz ama bazen tekrar birşeyi keşfetmek gereksiz zaman kaybıdır. Bunun yerine gayet kullanışlı olan kütüphaneleri kullanmak sağlıklı olandır.

Nasıl kurarım ?

Proje dizinine geldikten sonra npm install dotenv –save komutunu kullanmanız yeterlidir.

[code]

require(‘dotenv’).config({path: ‘/path/.env’});
host : process.env.DB_HOST,
user : process.env.DB_USERNAME,
password : process.env.DB_PASSWORD,
database : process.env.DB_DATABASE
[/code]

yukarıdaki işlemleri kullanarak artık manuel düzenlemelerinizi sadece .env üzerinde yapmanızın ardından socket bağlantınızda otomatik olarak güncellenmiş olacaktır.

kurtitasarim

‘’İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras" diye tanımlanır tutku. Yaptığın işi sevmek yerine, sevdiğin işi yap mottosu da benim tutku tanımım. Kod yazmak bir yana, o kodun sistem üzerindeki hareketlerini, farklı cihazlar ile etkileşimini, o noktalarda oluşan sıkıntıları görmek, çözmek ve bunu yaparken diğer kişilere yol göstermek işimin en zevkli yanı. Bu sebeple önce tutku ile yapılan iş, sonra maddiyat..

Bir yanıt yazın