You are currently viewing Kanban Nedir
Kanban Nedir

Kanban Nedir

Merhabalar bugünkü yazımda size Kanban Nedir? açıklamaya çalışacağım.

Kanban Nedir?

Kanban, en basit haliyle, talepleri kapasite ile tartarak işi yönetmenin bir yoludur . Bu agile çerçeve, en yaygın olarak Toyota ile ilişkili olan yalın üretimden kaynaklanmaktadır.

Kanban ve Scrum arasındaki en büyük görsel fark sprint eksikliğidir . Tipik olarak Kanban panoları sütunlar halinde düzenlenir ve iş soldan sağa doğru akar. En soldaki sütun genellikle yapılacak iş ve en sağdaki sütun ise tamamlanmış ya da bazen engellenen çalışmadır. Kanban panosu kurmanın doğru ya da yanlış bir yolu olmadığını ve bunun, yapılan işin türü, sürecin getirdiği kısıtlamalar, destanların dahil edilmesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olduğunu not etmek önemlidir.

Kanban, yazılım geliştirme konusunda popüler olmakla birlikte, işe alım, pazarlama projeleri ve liderlik girişimleri gibi diğer işletme alanlarıyla daha da popüler hale geliyor.

Kanban’da proses etkinliğini belirlemek için kullanılan birincil ölçüm, döngü süresidir, ancak bu ölçüm herkes tarafından kullanılmaz.

Yazılım Geliştirmede Kanban

Çevik geliştirme ile olan ilişkisi nedeniyle Kanban, yazılım geliştirme ekipleri için popüler bir araç haline gelmiştir. Kanban, zaman çizelgesi yinelemelerini kullanmadığı için Scrum, Extreme Programming (XP) veya Waterfall yaklaşımı gibi diğer proje yönetimi yöntemlerinden farklıdır. Zaman kutulu bir yineleme, bir proje aşamasının tamamlanması gereken belirli bir süredir. Bunun yerine, Kanban sistemi müşterilerin beklentilerini karşılamaya yönelik ürünlerin sürekli teslimine güvenir.

Kanban uygulamasının bir faydası, müşterinin beklentilerinin karşılanmaması durumunda, bir ekibin yinelemeler sırasında rota düzeltmeleri için yönlendirme konusunda birçok fırsatı olması. Kanban, yinelemeli çalışmalara veya herhangi bir değişiklik olması durumunda yeniden çalışma miktarını azaltmak amacıyla küçük bölümlerde yapılan çalışmalara dayanmaktadır. Bu nedenle, Kanban uygulayan bir ekibin müşterileri dürüst geri bildirim sağlayabilir ve zaman çizelgesini koruyarak ve bütçeyi kontrol altında tutarken belirli bir yineleme sırasında değişiklik talep edebilir.

Kanban Sistemini Kullanmanın Avantajları

Aşağıdakileri içeren, işleri yönetmek için kanban sistemini kullanmanın birçok avantajı vardır:

  • Esneklik
  • Sürekli teslimata odaklanın
  • Boşa harcanan işin azalması / boşa harcanan zamanın azalması
  • Verimliliği arttırmak
  • Takım üyelerinin odaklanma yeteneği

İlk olarak, Kanban  esnektir . Öngörülen faz süresi yoktur ve öncelikler en son bilgilere dayanarak sürekli olarak yeniden değerlendirilmektedir. Kanban kullanmanın bir diğer avantajı, sürekli teslimata odaklanmaktır. Bir projenin küçük bölümlerini sürekli olarak müşteriye ulaştırmak, ekiplerin gelecekteki yinelemeleri güncellenmiş iş gereksinimleriyle senkronize etmek için birden fazla fırsata sahip. Bu şekilde, ekipler müşterinin istediklerini tam olarak anlamalarını sağlayabilir.

kurtitasarim

‘’İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras" diye tanımlanır tutku. Yaptığın işi sevmek yerine, sevdiğin işi yap mottosu da benim tutku tanımım. Kod yazmak bir yana, o kodun sistem üzerindeki hareketlerini, farklı cihazlar ile etkileşimini, o noktalarda oluşan sıkıntıları görmek, çözmek ve bunu yaparken diğer kişilere yol göstermek işimin en zevkli yanı. Bu sebeple önce tutku ile yapılan iş, sonra maddiyat..

Bir yanıt yazın