You are currently viewing IIS Default Web Site Beyaz Sayfa

IIS Default Web Site Beyaz Sayfa

Merhaba arkadaşlar iis default yaşadığım yeni bir sıkıntıdan bahsedeceğim. IIS (Internet Information Services) kullanırken, bazen IIS Default Web Site’in bir beyaz sayfa gösterdiğini fark edebilirsiniz. Bu sorunun birçok nedeni olabilir ve birkaç olası çözüm yolu vardır.

Kurulum sonrası test etmek istediğinizde beyaz sayfa ve herhangi bir içerik gelmiyorsa yapacağınız işlem basit. c:/inetpub klasörüne ve wwwroot klasörüe yazma izinlerinde IUSR full yetkili vermelisiniz.

  1. İzinlerin Kontrol Edilmesi: Öncelikle, IIS Sunucunuzda Web Site’in izinlerini kontrol edin. Web sitesi dizininin içindeki dosyaların ve klasörlerin, doğru okuma/yazma/çalıştırma izinlerine sahip olduğundan emin olun. Bu izinler, IIS Sunucunuzda Web Site’in düzgün bir şekilde çalışması için çok önemlidir.
  2. IIS Hatasının Görüntülenmesinin Etkinleştirilmesi: İkinci bir seçenek, IIS hatalarının görüntülenmesini etkinleştirmektir. Bunun için, IIS Yönetim Konsolu’nu açın ve “Default Web Site” öğesine sağ tıklayın. Ardından “Özellikler” seçeneğini seçin. Açılan pencerede “Hata Sayfası” sekmesine gidin ve “Detaylı hata ayıklama için bir hata sayfası göster” seçeneğini seçin. Bu, IIS Sunucunuzda Web Site’ta meydana gelen hataların ayrıntılı bir şekilde görüntülenmesine olanak tanır.
  3. Firewall Ayarlarının Kontrol Edilmesi: Üçüncü bir seçenek, firewall ayarlarının kontrol edilmesidir. Firewall ayarlarında, IIS’in dışarıdan erişime izin vermesi gerektiğini unutmayın. Ayrıca, IIS’in kullanabileceği portların da firewall tarafından engellenmediğinden emin olun.
  4. IIS’in Yeniden Başlatılması: Son olarak, IIS’in yeniden başlatılması da sorunu çözebilir. IIS Yönetim Konsolu’nu açın ve “Default Web Site” öğesine sağ tıklayın. Ardından “Yeniden Başlat” seçeneğini seçin.

Bu yöntemlerden herhangi biri, IIS Sunucunuzda default Web Site’in beyaz sayfa sorununu çözebilir. Ancak, sorunun kaynağına bağlı olarak farklı çözüm yolları da olabilir. Bu nedenle, sorun devam ederse, diğer olası çözüm yollarını araştırmak gerekebilir.

kurtitasarim

‘’İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras" diye tanımlanır tutku. Yaptığın işi sevmek yerine, sevdiğin işi yap mottosu da benim tutku tanımım. Kod yazmak bir yana, o kodun sistem üzerindeki hareketlerini, farklı cihazlar ile etkileşimini, o noktalarda oluşan sıkıntıları görmek, çözmek ve bunu yaparken diğer kişilere yol göstermek işimin en zevkli yanı. Bu sebeple önce tutku ile yapılan iş, sonra maddiyat..

This Post Has 2 Comments

  1. serhat Öz

    Merhaba
    Windows advanced server 2003 üzerinde iş yerimizin web sunucusundaki c surucusundan itibaren inetpub ve wwwroot klasörlerindeki bütün yetki ayarları bozuldu? Nasıl yapmamız gerekirdi tekrar web sayfamız çalışsın? Tesekkur ederim.

    1. kurtitasarim

      kaç adet domaininiz var standart olarak iis_default users vermeyi denedinizmi peki.?

Bir yanıt yazın