You are currently viewing en iyi Ücretsiz ve Açık Kaynaklı Yazılımlar
ücretsiz yazılımlar

en iyi Ücretsiz ve Açık Kaynaklı Yazılımlar

Bu yazıda sizlere en iyi Ücretsiz ve Açık Kaynaklı Yazılımları aktaracağım. Bu programlardan bazıları bu yıl ilk kez piyasaya sürülmüş olmayabilir, ancak benim ve sizler için yeni ve faydalı olduklarını düşünüyorum.

1. Atom Editör

En çok tercih edilenler arasında, fakat benim tercihim Sublime. Belki de sadece bir sistem yöneticisi değil, aynı zamanda bir geliştirici olduğum içindir.

Atom, yeni özellikler ekleyen ve diğer şeylerin yanı sıra çok çeşitli diller için kod tamamlama, FTP yetenekleri ve yerleşik tarayıcı önizlemesi sağlayan ekstra eklentiler aracılığıyla kolayca geliştirebilmektesiniz.

Atom Editör

2. Celestia

Herkesin biraz oyalanmaya ve gezinmeye ihtiyacı vardır. Evrende gezinmek için Celestia’yı kullanmaya nedersiniz? Celestia’yı (ücretsiz bir 3B astronomi programı).

Celestia, konumu ve hareketi gerçek zamanlı olarak hesaplayarak çeşitli gök cisimlerini sorunsuz şekilde simüle eder. Celestia bir 3D planetaryum görevi görmektedir. Ayrıca yıldızlar, galaksiler, gezegenler, asteroitler, kuyruklu yıldızlar ve diğer gök cisimlerinden oluşan geniş bir veritabanıyla birlikte gelmektedir.

Diğer planetaryum yazılımlarının aksine Celestia, yalnızca dünyanın yüzeyinde değil, güneş sisteminde ve galakside seyahat etmenize izin verir. Sonsuza kadar ve ötesine!

Celestia

3. FreeRDP

Sistem yönetici olarak görevleriniz arasında Windows sunucular varsa FreeRDP tam sizlik. Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) araçları arasında, ücretsiz olan FreeRDP denemek isteyeceğiniz bir program.

Geliştiricileri tarafından Windows Terminal Hizmetleri için bir RDP istemcisi olarak tanımlanır. Proje GitHub’da barındırılıyor ve Apache lisansı altında yayınlanıyor, bu nedenle dilerseniz onunla geliştirmeye katkıda bulunabilirsiniz.

FreeRDP

4. GNUCash

Kişisel, aile veya işletme mali durumunuzu takibi için excel kullanıyorsanız, GNUCash daha uygun bir çözüm olacatır.

Ücretsiz Açık Kaynak muhasebe yazılımı, banka hesaplarınızı, giderlerinizi ve gelirinizi takip etmenizi sağlayabilirsiniz. Ek olarak bu verilerle özel, eksiksiz raporlar oluşturmanıza yardımcı olur. Kullanıcı dostu arayüzü, GNUCash’in kullandığı sağlam muhasebe ilkelerine bir artıdır.

Resmi web sitesi kapsamlı bir SSS bölümü, uygulama Kılavuzu ve bir Eğitim kılavuzu bulunmaktadır. Aynı zamanda bu bölüm ile, GNUCash’in nasıl kullanılacağını öğrenebilir ve kurulum yapabilirsiniz. Bunun da ötesinde, yardıma veya problem yaşamanız halinde e-posta listelerine abone olabilirsiniz.

Diğer birçok açık kaynak projesi gibi, GnuCash tamamen gönüllüler ve meraklılar tarafından geliştirilir, sürdürülür ve tercüme edilir.

4. GNUCash

5. LogicalDOC

LogicalDOC, işletmeler ve kuruluşlar için bir bulut tabanlı belge yönetim sistemi olarak tasarlanmıştır. Lucene indeksleme, Activiti iş akışı ve otomatik içe aktarma prosedürleri gibi özellikleri barındırmaktadır. Hem ücretli hem de Community sürümleri mevcuttur ve düşük maliyetli ve güvenli bir şekilde belgelerin paylaşılmasını sağlamaktadır. Güvenlik rolleri aracılığıyla kaynak erişimini kontrol edebilir ve sürüm kontrolü ile değişiklikleri takip edebilebilir. Sistemi bağımsız modda, ayrılmış bir sunucuda veya SaaS çözümü olarakta kurulum yapılabilir. LogicalDOC, işletmeler için uygun içerik işleme ve bilgi yönetimi özellikleri sunarken, kişisel kullanım için de idealdir.

LogicalDOC

6. Mailspring

E-posta yönetimi için tercih edilebilecek açık kaynaklı araçlar arasında yer alan Mailspring, tüm e-posta hesaplarınız için tek bir gelen kutusu oluşturma imkanı sunar. Ayrıca, Gmail, Outlook, iCloud, Office 365, Yahoo! gibi popüler e-posta sağlayıcılarıyla uyumludur ve IMAP/SMTP’yi destekler.

Mailspring’in kullanıcı dostu arayüzü ile hoş bir görünüme sahiptir ve birkaç güzel tema seçeneği sunmaktadır. Bunun yanı sıra, özel imzalar oluşturma ile resimler ve sosyal medya bağlantıları kullanarak imzanızı kişiselleştirebilirsiniz.

ücretsiz ve açık Kaynaklı Yazılımlar

Ücretsiz ve açık kaynaklı yazılımlar, kaynak kodlarının açıkça paylaşılması sayesinde kullanıcılar tarafından özelleştirilebilir, geliştirilebilir ve yayılabilirler. Bu yazılımlar genellikle ücretsiz ve dünya çapındaki geliştiricilerin desteği ile sürekli güncellenirler. İşletmeler ve bireysel kullanıcılar için harika bir seçenek olabilirler ve farklı kategorilerinde birçok seçenek bulunmaktadır. Bu yazılımlar, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun bir seçim yapmalarına olanak tanır. Sonuç olarak, ücretsiz ve açık kaynaklı yazılımlar uygun, güvenli ve esnek seçenekler sunarlar.

kurtitasarim

‘’İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras" diye tanımlanır tutku. Yaptığın işi sevmek yerine, sevdiğin işi yap mottosu da benim tutku tanımım. Kod yazmak bir yana, o kodun sistem üzerindeki hareketlerini, farklı cihazlar ile etkileşimini, o noktalarda oluşan sıkıntıları görmek, çözmek ve bunu yaparken diğer kişilere yol göstermek işimin en zevkli yanı. Bu sebeple önce tutku ile yapılan iş, sonra maddiyat..

Bir yanıt yazın