You are currently viewing E-ticaret sitesi

E-ticaret sitesi

Günümüzün ve yıllardan beri en popüler olayı internet üzerinden ürün satışı gerçekleştirmek. Ekonomi şartları ve daha çok müşteri hedefi E-ticaret sitesi gerekliliğini arttırmıştır.

E-ticaret sitesine Nasıl karar vermeliyiz

Sitemize karar verme aşamasında en önemli kısım ürün yelpazesi ile beraber entegrasyon kurgunuz olacak mı? İlk hedefimiz ürün satmak olsa da bir sonraki aşamada entegrasyon işlemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Satışını yaptığımız ürün için ödeme alırken, sitemiz ödeme yöntemleri ne kadar kolay. Kredi kartı komisyonları ne durumda, banka havalesi ekleyebiliyor muyuz? Bunlar e-ticaret sitemiz için önemli adımlar ve karar vermemize sebep olan maddelerdir.

E-ticaret sitesinde Ürün Belirleme

Ürün belirmede bir firmanız veya belirli bir ürün yelpazeniz yoksa , ilk olarak ne satacağımızı belirlememiz gereklidir. Ne satacağınızı bilmiyorsanız e-ticarette ve internet üzerinden ürün satışında başarılı olmanız zor. İlk adımı yanlış ve plansız olarak atarsanız süreç yanlış işlemeye başlayacak, buda sizin başarılı olma olasılığınız bir hayli zorlaştıracak.

E-ticaret sitenizde ürettiğiniz veya önceden planladığınız bir ürünü satmayacak iseniz ne satacağını belirleyebilmeniz için sorulması gereken sorular vardır. Bunlar;

  1. Ne satmak istiyorsunuz
  2. Bu satacağınız ürünü nasıl temin edeceksiniz
  3. Ürünün fiyatı ve muadili hangi fiyatlar arasında
  4. Kargolama yapacak mıyız? Yapacaksak hangi firma ile gönderim güvenli olacak.

Ne satmak istediğinizi düşünün ve karar verin. Karar vermek için detaylı bir araştırma yapmanız şart. Satmak istediğimiz ürünü veya ürünlerini kahvehane ortamlarında, x kişi dedi bu ürün çok satıyor gibi kulaktan dolma bilgiler ile değil tamamen piyasa araştırması ve gerçek veriler ile yapmanız önemli. Ürünü veya ürünlerimizi belirledikten sonra nasıl temin edebileceğinizi de tespit etmek önemlidir.

Hangi E-ticaret Yazılımları Tercih Etmeliyim

Bu kısımda ücretli ve ücretsiz olarak e-ticaret yazılımları tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken konu ise astronomik rakam talep eden firma ve onların aracıları. Bir e-ticaret sitesi yaptırmak istediğiniz zaman firmaya ne kadar bağlı kaldığınız, aylık veya yıllık ücret talebi var mı? Ne kadar destek alabiliyorsunuz bu maddeler çok önemli.

Bir firmanın e-ticaret scriptini size yüksek bedeller ile satarak kazanç sağlamaya çalışanlar ve satış öncesi kendini, ürününü muazzam şekilde pazarlamaya çalışanlar olacaktır. Sizin burada onlara sormanız gereken en önemli hususları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Ürün açık kaynak yazılıma sahip mi?
  • Aylık / Yıllık ödenmesi gereken ücret nedir
  • Ödeme sonrası anlaşamadığımız durumda sitemi ve yedeklerimi alıp farklı bir hostinge taşıyabiliyor muyum?
  • Bir yazılımcı desteği ile kod ve tasarım düzenlemeleri yapabiliyor muyum?
  • Ürün, kategori sınırı bulunmaktamıdır

Şeklinde soruları sorarak alacağınız e-ticaret yazılımının ne kadar bağımlılığı olduğunu birazda olsa anlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak bir çok script bulabilir, bunları destek alarak kurabilir ve bir yazılımcı ile geliştirmesini sağlayıp kendinize uyarlayabilirsiniz.

E-ticaret sitesi Ücretli ve Ücretsiz Yazılımlar

En çok tercih edilen ve günümüzde hala popülaritesini koruyan opencart ve WordPress scriptleri bulunmaktadır. Bu kısımda WordPress yazdığıma aldanmayın asıl amacı blog olmasına rağmen Woocommerce eklentisini kullanarak bir basit e-ticaret yapınız olmaktadır.

Kapsamlı ve asıl amacınız e-ticaret ise kesinlikle opencart size tavsiyem olacaktır. Alternatif olarak bakabileceğiniz diğer e-ticaret scripti ise prestashop‘tur.

Yukarıda size belirtmiş olduğum opencart ve prestashop scriptlerinin ücretli ve ücretsiz bir çok pluginlerini bulabilirsiniz. Dilerseniz iletişim bölümünden veya whatsapp üzerinden benimle irtibata geçerek merak ettiğiniz kısa sorularınızı sorabilir, mevcut e-ticaret siteniz için geliştirmeler için talepte bulunabilirsiniz.

kurtitasarim

‘’İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras" diye tanımlanır tutku. Yaptığın işi sevmek yerine, sevdiğin işi yap mottosu da benim tutku tanımım. Kod yazmak bir yana, o kodun sistem üzerindeki hareketlerini, farklı cihazlar ile etkileşimini, o noktalarda oluşan sıkıntıları görmek, çözmek ve bunu yaparken diğer kişilere yol göstermek işimin en zevkli yanı. Bu sebeple önce tutku ile yapılan iş, sonra maddiyat..

Bir yanıt yazın